Selasa, 13 Oktober 2009

KENANGAN TERINDAH

Assalamulaikum dan Salam Keamanan buat semua saudara
Alhmdulillah masih bernafas lagi

Pertama-tama dipanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah swt kerana masih diberi peluang dan ruang untuk mencoret dalam kalan IT ini. Sudah agak lam menyepi tanpa perkhabaran, bukan sudah alpa tetapi sibuk dengan tugasan harian. Banyak cerita yang hendak dikongsi bersama namun begitu sering dibatasi masa.

30 Sept hingga 2Oktober bermusafir ke Pulau Pangkor, bukan apa mencari ilmu, seronok rasanya dapatlah dibawa balik input-input terbaharu Pengajian Am untuk dikongsi bersama dengan anak-anak didik. Diberi kudrat perkongsian ilmu itu dapat disempurnakan.

LADAP 3 Oktober, 5S mengajak semua warga guru untuk mengubah penampilan diri, keluarga dan lebih penting profesion agar nampak lebih ceria dan menyeronokkan. Dari "seiri" hingga "shetshuke" semuanya akan cuba diguna untuk kebaikan bersama.

7 Oktober hingga 13 Oktober anakanda saya Muhammad Farhan menduduki PMR, nampak gaya tak ada masalah. Apa-apa pun ayahanda dan bonda doakan semuanya akan berjaya. InsyaAllah.

10 Oktober umpama ledakan Tsunami Facebook melanda warga guru SMKSKI, dapat ilmu baru melayari teknologi maya tanpa sempadan. Begitu khusyuk guru-guru yang budiman mencuba "muka buku" masing-masing. Umpama anak kecil mula-mula dapat belajar berjalan. Apa-apa pun tahniah semua rakan guru begitu teruja dengan LADAP kali ke-7 dengan kaedah P&P dalam bentuk edutainment. Maka masing-masing sibuk menggalas laptop. Satu perkembangan yang baik, kerana hilang sudah perumpamaan "Frog Under Tempurung"

11 Oktober gempa bumi pula melanda rakan guru dengan kumpulan "Baraan" melanda beberapa destinasi guru-guru di sekitar Kg Tok MUda, Sg Serdang dan beberapa lokasi di Sementa, SKI dan sekitarnya. Rombongan Baraan kali ini paling meriah dan menjadi "Kenangan Terindah yang amat sukar dilupakan. Buat kumpulan "kanak-kanak bujang dewasa", anda adalah penyeri baraan kali ini. Moga-moga Allah pertemukan "humaira" yang solehah untuk anda.

Saya begitu berterima kasih kepada rakan-rakan guru yang membawa "gempa baraan" ke rumah saya,semoga Allah sihat rakan-rakan, di murahkan rezeki dan di lanjutka hayat usia. Insya Allah.

Kalam Tinta IT bernoktah disini
Sekian, Salam Keamanan
Insani

1 ulasan:

  1. Cikgu mazidah......
    Rombongan baraan saya le yang bawa 'kanak2 bujang' tu.... maaf hek, KAMI sekadar memeriahkan suasana & mengakrabkan persahabatan..... semoga kita terus ceria, bahagia walaupun... banyak tekanan terutama dengan kerjaya kita yang nampaknya semakin celaru ni.

    SELAMAT HARI RAYA
    MAAF ZAHIR & BATHIN

    BalasPadam